Türk kadınlarının ömrünün 6 yılı mutfakta geçiyor

Düzenleyen:
Türk kadınlarının ömrünün 6 yılı mutfakta geçiyor

SAĞLIK Haberleri

Yaşam alanlarımızın en önemli mekanlarından biri olan mutfak, özellikle kadınların ev içerisinde zamanının büyük bir kısmını geçirdiği yer olarak ön plana çıkıyor.

Kimileri için mutfakta geçirilen zaman, rahatlama ve stres atma anlamı taşırken, kimileri için ise rutin bir zorunluluk olarak görülüyor. Yapılan araştırmalar, mutfakta geçirilen vakitle ilgili oldukça ilginç sonuçlar veriyor.

Amerikalılar 3, Türkler ise hayatlarının ortalama 6 yılını mutfakta geçiriyor

Yapılan araştırmalara göre, Amerikalı kadınların ömürlerinin ortalama 3 yılını, Türk kadınlarının ise 6 yılını mutfakta geçirdiği saptandı. Yapılan araştırmada Türkiye’de kadınların günde ortalama 1 saatlerinin mutfakta geçtiği, bu zamanın 1 ayda 30 saat, 1 yılda 365 saate tekabül ettiği ifade edildi. Ortalama yaşam yılının 75 olarak hesaplandığı bu araştırmaya göre Türk kadını, ömrünün yaklaşık olarak 6 yılını mutfakta geçirerek, araştırmada üst sıralarda yer aldı.

Yeme içme kültürü mutfakta geçirilen zamanı etkiliyor

Konu ile ilgili yorum yapan COANTE Kurumsal İletişim ve Pazarlama Yöneticisi Nazlı Bahçeyaka, “Yeme içme kültürü ve yaşam tarzı, aslında mutfağı ve mutfakta geçirilen zamanı direkt etkileyen unsurların başında geliyor. Araştırma sonucunda Türk kadınlarının, Amerikalı kadınların geçirdiği zamanın 2 katını mutfakta geçirmeleri çok doğal. Türk mutfak kültürü çok köklü ve zengin lezzetlere sahiptir. Yemeğe verilen önem ve özen, fast food beslenme tarzının aksine hazırlık sürecinde oldukça zaman alıyor.

Kadınlarımızın vakit harcadığı mutfaklar kullanım kolaylığı sağlamalı

Kadınlar için bir nevi stres atma mekanı olan mutfakların hem hijyenik, hem kolay kullanımlı olması gerektiğinin önemini vurgulayan Bahçeyaka, “Ben de bir kadın olarak mutfağın kadınlar için taşıdığı önemi en iyi bilenlerdenim. Mutfaktaki kullanım kolaylığı, hijyen durumu ayrılan zamanın keyifli geçmesinde etkin rol oynuyor. Kuvars doğal taşının pozitif enerji etkisi zaten herkes tarafından biliniyor. Biz de doğal kuvars esaslı olarak kompoze olarak ürettiğimiz mutfak tezgahları ile kadınlarımıza pozitif bir ortam vaat ediyoruz. Ayrıca tezgahı oluşturan kuvars granülleri arasında boşluksuz yapının olması, tezgahlarda bakteri ve mikroorganizma üremesini engelliyor. Mermer ve granit doğal taşına göre daha yüksek sertliğe sahip olan kuvars, çizilme direnci ve leke tutmaz yapısı ile kadınlarımıza tezgâh üzerinde rahatça çalışma olanağı sunuyor’’ dedi. 

Ermaş hakkında

1985 yılında Muğla’nın Ula ilçesinde faaliyetlerine başlayan Ermaş Mermer San. Tic. A.Ş.; günümüzde üç fabrikası, altı mermer ve traverten ocağı, 1.000’e yakın çalışanı ile doğaltaş sektörünün öncü kuruluşlarındandır.Firma, ürün güvenliği ve müşteri memnuniyeti ve sorumluluk ilkeleri çerçevesinde kaliteli, sürekli ve etkili üretimi ileri teknoloji ve kapasite ile doğaltaş sektöründe öncü yatırımlarını sürdürmektedir.  Bugün Muğla’nın Ula İlçesinde bulunan ana fabrika, 8 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 40 bin metrekare alan üzerine kuruludur. Doğaltaş sektöründe bir adım daha ileri gidilerek 2001 yılında Yatağan, 2014 yılında Fethiye fabrikaları üretim tesislerine dahil edildi.

Ermaş Mermer; İnsan ve çevre odaklı çalışma anlayışı ve sürdürülebilir kalkınma stratejileri ile güvenilir, yeniliklere açık ve üretken bir firma olarak ticari hayatta kendine sektör içinde sağlam bir yer edinmiştir. Yurt içi ve yurt dışı fuarlarda müşterileriyle etkili iletişim çerçevesinde buluşmaya devam eden Ermaş Mermer, modern teknoloji ile donatılmış fabrikalarında ürettiği ürünler ile Türkiye’de ve dünyanın yirmi ülkesinde tercih edilen doğaltaş markası olmuştur.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...