Tüp bebek sayısı 12 yılda 5 kat arttı

Düzenleyen:
Tüp bebek sayısı 12 yılda 5 kat arttı

SAĞLIK Haberleri

Acıbadem Üniversitesi Maslak Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Tıraş “Türkiye’de 2005’te, yılda 15 bin tüp bebek yapılırken şimdi 80 bin civarında yapılıyor." dedi

Ziyneti Kocabıyık

Acıbadem Üniversitesi Maslak Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Tıraş “Türkiye’de 2005’te, yılda 15 bin tüp bebek yapılırken şimdi 80 bin civarında yapılıyor. Oran 12 yılda 5 kat arttı” dedi. Gıda ürünlerinde, besinlerin muhafazası için daha fazla kimyasal ve katkı maddeleri kullanıldığını aktaran Tıraş “Poliüretan kaplarla tüketime sunulan ürünlerin üreme kabiliyetini düşürdüğünü dile getirerek “Pet şişe gibi plastik ürünler vücuda Bisfenol A ve Bisfenol B adı verilen kimyasal bir madde salgılıyor. Bu kimyasallar yumurtaların döllenmesini önlüyor ve ciddi şekilde üreme organlarına zarar veriyor. Geçen yüzyıla göre hem erkeklerin hem de kadınların kısırlık oranlarında büyük artış meydana geldi” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...