Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tıp ve diş hekimliği fakültelerinde "sözleşmeli hoca" dönemi

Düzenleyen:
Tıp ve diş hekimliği fakültelerinde "sözleşmeli hoca" dönemi

SAĞLIK Haberleri

YÖK tarafından 1 Ocak 2018'den itibaren devlet ve vakıf dahil üniversite kadrosunda bulunmayan profesör ve doçentlerin, ihtiyaç duyulan alanlarda tıp ve diş hekimliği fakültelerinde sözleşmeli öğretim üyesi olarak çalışabilmesi kararlaştırıldı.

Sözleşmeli öğretim üyelerine ek ders ücretinin 10 katına kadar  saatlik ücret ödenebilecek, özellik arz eden işler için YÖK kararıyla bu 15  katına kadar artırılabilecek. 

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) 1 Ocak  2018'den itibaren devlet ve vakıf dahil üniversite kadrosunda bulunmayan profesör  ve doçentlerin, ihtiyaç duyulan alanlarda tıp ve diş hekimliği fakültelerinde  sözleşmeli öğretim üyesi olarak çalışabilmesine karar verildi.AA muhabirinin YÖK yetkililerinden aldığı bilgiye göre, tıp ve diş  hekimliği fakültelerinde sözleşmeli öğretmen çalıştırılabilmesine yönelik YÖK,  Maliye Bakanlığının görüşünü de alarak usul ve esasları belirledi. Buna göre, devlet ve vakıf dahil üniversite kadrosunda bulunmayan  profesör ve doçentler, ihtiyaç duyulan alanlarda tıp ve diş hekimliği  fakültelerinde artık sözleşmeli öğretim üyesi olarak çalışabilecek. İhtiyaç,  ilgili fakülte kurulunca belirlenecek ve üniversite yönetim kurulu tarafından  karara bağlanacak.

Ücret 15 katına kadar artırılabilecek

Üniversitede sözleşmeli çalışacak profesör ve doçentler, her türlü  eğitim, araştırma ve uygulama faaliyetlerinde de bulunabilecek.Sözleşmeli öğretim üyelerine, ek ders ücretinin 10 katına kadar  saatlik ücret ödenebilecek. Özellik arz eden işler için YÖK kararıyla ücret 15 katına kadar artırılabilecek.Ödemeler, özel bütçeden yapılacak. Sözleşmeler, YÖK'ün onayıyla en  fazla bir yıllık olacak. İki aydan kısa süreli sözleşmeler üniversite yönetim  kurulu kararıyla yapılabilecek. Sözleşmeli öğretim üyelerine ilişkin usul ve esaslar, 1 Ocak 2018'den  itibaren geçerli olacak.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...