Katran sabunu nedir, cilde ve saça faydaları nelerdir?

Düzenleyen:
Katran sabunu nedir, cilde ve saça faydaları nelerdir?

SAĞLIK Haberleri

Katran sabunu anti-inflamatuar, antibakteriyel ve anti-parazitik özellikleri ile her türlü cilt hastalığının tedavisinde güvenle kullanılabilir.

Katran sabunun bir diğer muhteşem faydası da cilt lekelerini giderici olmasıdır. Cildinizde güneş ışınlarına maruz kalma, sivilce lekesi vb gibi nedenlerden cilt lekeleri meydana gelmişse katranlı sabunu her gün kullanarak bu lekeleri yok edebilirsiniz.

Amerikan Aile Hekimliği katran sabunun anti-inflamatuar özellikleri ile cilt hastalıklarının neden olduğu iltihaplanmayı ve kaşıntıyı gidermekte yardımcı olmaktadır.

Vitiligo cilt hastalığı günümüz tıbbının çaresiz kaldığı cilt problemlerindendir. Katranlı sabun sayesinde vitiligo hastalığının neden olduğu tüm belirtilerden doğal yoldan kurtulabilirsiniz.

Bitlenme okul çağındaki çocukların en büyük problemlerindendir. Bitler katran kokusunu sevmezler, katranlı sabun kullanmaya devam ederek hem mevcut bitlerin ölmesini sağlayabilir, hem de saçlardaki bitlenmeyi önleyebilirsiniz.

Organik maddelerden kuru damıtma yoluyla elde edilen, sıvı yağ kıvamında, kara renkte olan katrandan üretilen sabun, cilt hastalıkları, saç dökülmesi, ergenlik sivilcesi, akne, siyah nokta, saç kıran, kepek problemi, mantar, egzama, dermatit, sedef hastalığı, kaşıntı, uyuz, varis ve ağrı, sivilceli cilt temizliği, ayak kokusu gibi birçok rahatsızlıkların tedavisinde çok etkilidir.

Yağlı bir cilde sahipseniz, hangi ürünü kullanırsanız kullanın bu yağlanma geçmiyorsa, bir de katranlı sabunu deneyin. Katranlı sabun cildin yağını dengeler, aşırı yağlanmayı giderip, sağlıklı ve nemli bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Çillenme pek çok kişinin muzdarip olduğu cilt sorunudur. Çiller ciltte kötü bir görüntü oluşturup kişinin psikolojisini bozar. Çilleri geçiren, yok edilmesini sağlayan çok az doğal yöntem vardır. Bunlardan biri de katranlı sabundur. Düzenli katranlı sabun kullanımı sayesinde çillerinizin yok olmaya başladığını, bir süre sonra çilden eser kalmadığını görebilirsiniz.

Saç cildinde yaralanma, dökülme saç derisinde ölü hücre birikmesinden kaynaklanır. Haftada 2 defa katranlı sabun ile saçlarınızı yıkayarak bu sorunlardan kurtulabilirsiniz.

Amerikan Mayo Clinic dermatologları sedef hastalığı, egzama, akne, sebore dermatiti, uyuz ve yanık gibi cilt hastalıklarının tedavisinde veya önlenmesinde katranlı sabun kullanılmasını öneriyorlar.

Katranlı sabunu bacaklarınızdaki ve kalça bölgenizdeki selülitlerden kurtulmak için de kullanabilirsiniz. Katran sabunu ciltteki kan dolaşımını harekete geçirir, selülitleri önemli ölçüde azaltır

5 bin yıllık geçmişi olan katran sabununun günümüzde antiseptik, antiparaziter etki ile hijyen ve temizlik için en ideal sabun türüdür.

Saçta kepek en sık karşılaşılan saç cildi problemlerindendir. Kepekten bir türlü kurtulamıyorsanız, bir de katranlı sabun kullanmayı deneyin! Gözlerinize inanamayacaksınız! Düzenli kullanımda katran sabunu saç derisini onarıp kepek sorununu ortadan kaldıracaktır.

Günümüzde piyasada satılan sabunların çoğu cilt ve saç için zararlı kimyasallar içerir. Katran sabunu ise tamamen doğal olduğundan size zarar vermez, gönül rahatlığı bu sabunu her gün kullanmaya devam edebilirsiniz.

Katran Sabunu Nerede Satılır, Fiyatı Nedir?

Katran sabununu internet üzerinden satın alabileceğiniz gibi aktarlardan da temin edebilirsiniz. Fiyatı 9-10 TL'dir.

Katran Sabunu Nasıl Kullanılır?

Katranlı sabunu çeşmenin altına tutup ıslatın, ardından cildinize veya saçınıza bu sabunu ovalayarak sürün. 2-3 dk ovalamaya devam edin ve suyla durulayın. Katran sabununun diğer kullanım yöntemi ise sabunu su ile ıslatıp elinizde köpürtüp daha sonra o köpükleri cildinize bol bol sürebilir, 1-2 dk sonra suyla durulayabilirsiniz. Her iki yöntem de cilt ve saç problemlerinize şifa olacaktır.

KONU İLE DETAYLI BİLGİ İÇİN ''MAVİ KADIN'' TIKLAYIN

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...