Gece sık idrara çıkıyorsanız bu hastalığa dikkat!

Düzenleyen:
Gece sık idrara çıkıyorsanız bu hastalığa dikkat!

SAĞLIK Haberleri

Kronik böbrek hastalığının ilk belirtisinin gece sık idrara çıkma olduğunu söyleyen Türk Nefroloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeki Tonbul “Bir kişi şeker hastası ya da prostat hastası değilse ve gece 2’den fazla tuvalete çıkıyorsa böbreklerini kontrol ettirsin” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Kronik böbrek hastalığının ilk belirtisinin gece sık idrara çıkma olduğunu söyleyen Türk Nefroloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeki Tonbul “Bir kişi şeker hastası ya da prostat hastası değilse ve gece 2’den fazla tuvalete çıkıyorsa böbreklerini kontrol ettirsin” dedi. Böbrek hastalarının gece idrar miktarındaki azalmaya karşın tuvalete gitme ihtiyacının arttığına dikkat çeken Prof. Tonbul “Böbrek fonksiyonları bozuldukça hâlsizlik ve kansızlık gibi belirtiler de ortaya çıkar. Böbrek fonksiyonlarını basit bir idrar tahlili, kan basıncı ve kanda kreatinin ölçümü yaptırarak belirlemek mümkün. Bunun dışında yüksek tansiyon, şeker, kalp  hastaları ile aşırı şişman olanlar, ailede böbrek hastalığı olanlar, sürekli idrar yolu enfeksiyonu geçirenler, böbrek taşı olanlar ve uzun süre böbreğe zarar verebilecek ilaç kullananların böbrek fonksiyonlarını ölçtürmeleri gerekir” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...