Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Havalı isimlere aldanmayın

Düzenleyen:
Havalı isimlere aldanmayın

SAĞLIK Haberleri

Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İlkay Gök “Beslenme uzmanlarımız, aşçılarımız ve gurmeler, daha orijinal olmak adına Anadolu topraklarında yetişen ürünler yerine yabancı ülkelerin yöresel ürünlerini tavsiye edince, bizim altın değerinde yöresel ürünlerimiz geri planda kaldı” dedi.

Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İlkay Gök “Beslenme uzmanlarımız, aşçılarımız ve gurmeler, daha orijinal olmak adına Anadolu topraklarında yetişen ürünler yerine yabancı ülkelerin yöresel ürünlerini tavsiye edince, bizim altın değerinde yöresel ürünlerimiz geri planda kaldı” dedi. Türkiye’nin başka ülkelerde yetişen yiyeceklerin istilası altında olduğunu anlatan Doç. Dr. Gök, “Aşçılarımız, kinoa, chia ve diğer yabancı yöresel ürünleri menüsüne eklemekle meşgul. Yöresel ürünlerimizin unutulması, onun yerine yurt dışından ithal ettiğimiz ürünlerin ve işlenmiş, bol gıda katkı maddeli doğal olmayan paketli gıdaların egemenlik kurmasına neden oluyor. Anadolu topraklarından çıkan firiğin lif miktarı, kahverengi pirinçten dört kat fazla” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...