Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ODTÜ'den kemik kırıklarında 'kök hücre' devrimi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ODTÜ'den kemik kırıklarında 'kök hücre' devrimi

SAĞLIK Haberleri  / AA

ODTÜ önderliğinde yürütülen çalışmada, en az 6 ayda eski haline dönebilecek kemik kırıklarını 6-8 hafta içinde iyileştirebilen, üç boyutlu yazıcı ve kök hücreye dayalı yeni nesil implant geliştirildi.

Çalışmada, tavşan iliğinden elde edilen kök hücreler, polimerden üretilen kompozit implantların içine yerleştirildi. Üç boyutlu yeni nesil implantların bir süre sonra vücutta yok olması sağlandı

ODTÜ Kimya Bölümü Öğretim Üyesi ve ODTÜ Biyomalzeme ve Doku Mühendisliği Merkezi (BIOMATEN) Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nesrin Hasırcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çalışmamızın önemi hastaya özel bir kemik implantı geliştirmemiz. Örneğin kafatası gibi yuvarlaklığı olan veya çok büyük kemik kaybı olanlar için özel şekilli implantları, kompozisyonunu kendimizin tasarladığı biyouyumlu malzemeleri kullanarak üç boyutlu baskıyla yapabilen bir sistem geliştirdik." ifadelerini kullandı.

Ekip olarak çalışma sonuçlarından çok umutlu olduklarını dile getiren Prof. Hasırcı, yeni nesil implantların insanlara uygulanmasının ancak Sağlık Bakanlığının onayıyla olacağını belirtti.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...