HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Acil servislere anlık sıkı takip

Düzenleyen: /
Acil servislere anlık sıkı takip
Acil Servis, Haber

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, acil servislerdeki yığılmaları önlemek için, yeni bir takip sistemi başlatacaklarını ve yoğunluk yaşanan acil servislerdeki hastaları ambulanslarla başka hastanelerin acil servislerine yönlendireceklerini söyledi.

Yücel Kayaoğlu ANKARA 
Acil servislerde kurulu bulunan kameralar aracılığı ile merkezden kontrol sistemi başlatacaklarını belirten Demircan şöyle konuştu: Vatandaşlarımız mecburi olmadıkça acil servislere başvurmamalılar. Çünkü, biraz da acil olmayan durumlar yüzünden yoğunluk yaşanıyor. Bir-iki hafta içinde yeni bir takip sistemine başlıyoruz. Merkeze kuracağımız bir sistemle monitörler aracılığıyla acil servislerdeki kameralardan buraların yoğunluğunu takip edeceğiz. Yığılmalar olduğu anda ya personel takviyesi yapacağız ya da, ambulanslar aracılığıyla acil durumdaki vatandaşlarımızı,  daha az yoğunluk olan hastanelerin acil servislerine yönlendireceğiz. Bu sistemi şimdilik acil servisleri en yoğun olan hastanelerde başlatacağız. Başarılı olursak, tüm acil servisler için aynı sistemi kurarız.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...