Sağlık - Sağlık
12 saat 28 dakika önce

Quick Sigorta’dan, Nörodejeneratif Hastalıklar Sempozyumu'na tam destek

Quick Sigorta, sağlık alanındaki önemli araştırmaları ve bilimsel etkinlikleri desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda, Nörodejeneratif Hastalıklar Derneği'nin düzenlediği Üçüncü Nörodejeneratif Hastalıklar Sempozyumu'na sponsorluk sağlayarak, bilimsel gelişmelere ve bilgi paylaşımına katkıda bulundu.
Sağlık - Sağlık
14 saat 29 dakika önce

8 haftadan uzun süren öksürük tehlikeli! ‘Bu alarmı ciddiye almak gerek’

Prof. Dr. Tevfik Özlü, bir öksürüğün 8 haftadan uzun sürüyorsa dikkate alınması gerektiğinin altını çizdi ve "Öksürük bir alarmdır, vücudumuzda bir şeylerin doğru olmadığını, yanlış gittiğini, bir yerlerde sorun olduğunu bize duyurur, bu alarmı ciddiye almak gerekir" dedi.
Sağlık - Sağlık
15 saat 58 dakika önce

Uzun ve büyük burunlu olmanın nedeni ortaya çıktı

Bilim insanları, yüz hatlarının şekillenmesinde annenin hamilelik sırasında tükettiği yiyeceklerin etkisi olduğunu ortaya koydu. Çalışmada, gebelikte protein ağırlıklı beslenmenin daha uzun ve geniş buruna sahip olma olasılığını artırdığı kaydedildi.
 - 83 yaşındaki kalp hastasının ameliyatını dünyada yapamadılar
21 saat 49 dakika önce

Houston Türkiye’yi işaret etti! 83 yaşındaki kalp hastasının ameliyatını dünyada yapamadılar

Libyalı yaşlı kadını dünyaca ünlü hastaneler “Artık yapılacak bir şey kalmadı” diyerek eve gönderirken, kalp cerrahisi konusunda en başarılı merkezlerin bulunduğu ABD’nin Houston şehrindeki kardiyolog, Türkiye’deki doktorları tavsiye etti.
 - 50 yaş altında kanser alarmı!
22 saat 16 dakika önce

50 yaş altında kanser alarmı! 30 yılda yüzde 79 arttı

Galler Prensesi Kate Middleton geçen hafta kanser tedavisi gördüğünü açıkladı. Kate’in kanser açıklamasının ardından 50 yaş altında görülen kanser vakalarındaki artış yeniden gündeme geldi.
 - Kahve, bağırsak kanserine iyi geliyor, günde 5 fincan...
22 saat 20 dakika önce

Kahve, bağırsak kanserine iyi geliyor, günde 5 fincan...

Kahve severler dikkat! Hollanda’da yapılan bir çalışma ile ortaya çıktı, bağırsak kanserine ilaç niteliği taşıyor. Günde beş fincan kahve içenler...
Sağlık - Sağlık
27 Mart 2024 - 16:42

Çamaşırları balkonda kurutanlar dikkat! Fark etmeden giysilere yapışıyor, tehlike büyük

Çamaşırlarınızı açık havada veya balkonda kurutuyorsanız bu haber sizi yakından ilgilendiriyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Hikmet Yurdakul, havada uçuşan polenlerin giysilere yapıştığını ve daha sonra alerjiye davetiye çıkardığını aktardı.
Sağlık - Sağlık
27 Mart 2024 - 12:40

Kakule ramazanın üç temel sağlık problemini çözüyor

Ramazan ayının üç temel problemi olan ağız kokusu, sindirim problemleri ve halsizliği önleyen bitki kakule, Ramazan'da aktarların gözdesi oldu.
Sağlık - Sağlık
27 Mart 2024 - 10:57

Kilosu işine engel olunca 54 kilo verdi, hayatı değişti! Şimdi gören tanıyamıyor

Adana’da genç mühendis Cennet Nur Köktaş, fazla kiloları nedeniyle çatılara çıkamayınca iş alamaz oldu. Tüp mide ameliyatı olan Köktaş 107 kilodan 52 kiloya kadar düştü. Duygularını ise “Ameliyatım ticaretimde de faydalı oldu. Çok mutluyum hayatımda aldığım en doğru karar” sözleriyle dile getirdi.
 - İstanbul’un sağlıkta deprem afet planı hazır
26 Mart 2024 - 04:00

İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu: Sağlıkta deprem afet planı hazır

İstanbul İl Sağlık MüdürüProf. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’daki depreme hazırlık çalışmalarını gazetemize anlattı. Muhtemel bir afette ilk 36-48 saatlik dilimin “şok dönemi” diye nitelendiğini belirten Memişoğlu “Sistemi bu süreçte kendi kendini yönetebilmesi üzerine kurguladık. Bütün sağlık kuruluşlarını eşleştirdik” dedi.
 - 6,5 milyon kişiye gezici sağlık hizmeti sunuldu
26 Mart 2024 - 03:29

Sağlık Bakanlığı, 2023 hedeflerini tutturdu! 6,5 milyon kişiye gezici sağlık hizmeti sunuldu

Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz yıl, halk sağlığından kanser taramalarına, birinci basamak sağlık hizmetlerine erişimden, organ nakli operasyonlarına kadar birçok alanda ortaya koyduğu hedeflerini gerçekleştirmeyi başardı.
Sağlık - Sağlık
26 Mart 2024 - 03:17

Ekran bağımlılığı ‘şaşılık’ sebebi!

İki gözün aynı noktaya odaklanamaması olarak tanımlanan şaşılık, ülkemizde her 100 çocuktan 3-5’inde görülen bir sorun. Uzmanlar çocuklarda ekran bağımlılığının şaşılığa sebep olduğunu söyledi.
Sağlık - Sağlık
25 Mart 2024 - 17:09

Uzmanı cevapladı: Hamileler ve emziren anneler oruç tutabilir mi?

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Birsen Bilge, ramazan ayında merak edilenler arasında yer alan “Hamileler ve emziren anneler oruç tutabilir mi?” sorusuna cevap verdi. Konuyla ilgili bilinçli hareket etmenin önemine dikkat çekti.
Sağlık - Sağlık
25 Mart 2024 - 11:17

Çok seviliyor ama hazımsızlık yapıyor! Uzmanlar 'uzak durun' diyor

Uzmanlar ramazan ayında hazımsızlık yaşamamak için kızartma-kavurma gibi yüksek yağlı pişirme yöntemlerinden kaçınılmasını belirtiyor, baharat ve tuzun sınırlandırılması gerektiğini vurguluyor.
 - Yeni salgın tehdidi kapıda
24 Mart 2024 - 22:36

Covid sonrası yeni salgın tehdidi kapıda! Uzman isim tedirgin eden sözlere tarih verdi

Covid-19 salgını ile sarsılan dünya yeni salgın tehdidiyle karşı karşıya... İngiltere'de bulunan King's College London'da bulaşıcı hastalıklar üzerine klinik öğretim görevlisi Dr. Nathalie MacDermott, tedirgin eden sözlerle uyarıda bulundu. MacDermott, "Tetikte kalmalıyız, hazırlıklı olmalıyız ve yeniden fedakarlık yapmaya hazır olmalıyız." diyerek salgın için tarih verdi.
Sağlık - Sağlık
24 Mart 2024 - 17:08

Erkeklerde tehlike büyük! Sinsice ilerliyor, tedavi edilmezse vücuda yayılıyor

Prostat kanserinin çok kötü bir kanser türü olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Dr. İsrafil Ağaoğlu, erken tedavinin önemine dikkat çekti. Tedavide gecikildiğinde beyne ve kemiklere yayılabileceğine dikkat çekti.
Sağlık - Sağlık
24 Mart 2024 - 12:42

Başlıca sebebi ‘uzun süren öksürük!’ Halsizlik de eşlik ediyorsa mutlaka doktora başvurun

Her yıl yaklaşık 1,5 milyon kişinin veremden dolayı hayatını kaybettiğini belirten Prof. Dr. Tevfik Özlü, bu hastalığın tedavi edilebilir olduğunu söyledi. Ancak uzun süren öksürük, iştahsızlık, halsizlik, kilo kaybı durumlarında mutlaka doktora başvurulması gerektiğini söyledi.
 - Yalnızlık, günde 15 sigaradan beter
23 Mart 2024 - 05:53

Araştırma ortaya koydu: Yalnızlık, günde 15 sigaradan beter

Yaşlı insanlar için yalnızlık; alkolizm, obezite ve günde 15’e kadar sigara içmekten daha kötü...
 - Türkiye veremle mücadelede dünyaya örnek oluyor
23 Mart 2024 - 02:21

Türkiye veremle mücadelede dünyaya örnek oluyor

Yılda 8,4 milyon kişi bu vereme yakalanırken 2 milyonu bu hastalık sebebiyle hayatını kaybediyor. Dünya rakamlarının aksine yürütülen başarılı tüberkülozla mücadele ve tedavi programı sayesinde Türkiye’de verem rakamları son yıllarda düşüş gösteriyor.
 - İkinci el kıyafetler hastalık saçıyor
23 Mart 2024 - 02:03

Bit, pire, HPV virüsleri, mantar ve uyuz... İkinci el kıyafetler hastalık saçıyor

Çuvallar içinde saklanan ikinci el kıyafetler, büyük pazarlarda yığınlar hâlinde yerlere ve tezgâhlara seriliyor. Fiyatları 2,5-5 TL’den başlayan çoraptan kabana kadar kullanılmış kıyafetleri satın alanlar bit, pire, HPV virüsleri, mantar ve uyuzu da satın alıyor.
Sağlık - Sağlık
22 Mart 2024 - 17:26

Ramazanda öfke patlamalarına dikkat! İşte başa çıkma yöntemleri

Ramazan ayında öfke sorunlarının artabileceğine dikkat çeken Uzman Klinik Psikolog Uluğ Çağrı Beyaz “Gerginlik hali bir geçiş sürecinin sonucudur ve bu süreçte uyumlanma ile birlikte öfke daha kontrol edilebilir” dedi.
Sona Git