Uzun kış gecelerin buzdolabından uzak durun

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Uzun kış gecelerin buzdolabından uzak durun

SAĞLIK Haberleri  / DHA

Kış aylarında televizyon karşısında daha uzun zaman geçirildiğine ve gece atıştırmalıkların daha çok tüketildiğine dikkat çeken diyetisyen Esra Kula, “Buzdolabından uzak durun” uyarısında bulundu.

Özellikle gündüz az yemek yiyen kişilerin uzun gecelerde daha çok abur cubura yöneldiklerini ifade eden Kula, “Eğer kişi gündüz düzenli olarak karbonhidrat, protein, yağ içeren bir öğünü dengeli olarak tüketmezse akşam saatlerinde farklı şeyler yeme isteği duyabiliyor. Kişinin damak tadı tatlıya veya baharatlı yiyeceklere yatkın olabilir. Bu tatlı veya baharatlı yiyecekler geç saatlerde tüketildiğinde hem obeziteye hem de seçilen türün yanlışlığından dolayı çeşitli hastalıklara sahip olabilir. Gecenin ilerleyen saatlerinde yemek yiyenlerde başta sindirim sistemi olmak üzere, uyku apnesi ve tüketilen içeceklerin zararlı içeriklerine bağlı olarak karaciğer ve böbrek hasarına yol açabilir” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...