Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tembellik değil tiroid

Tembellik  değil tiroid

SAĞLIK Haberleri

İsteksiz bir ruh hâli, sürekli bitkin ve yorgun hissetme, yataktan bile çıkmaya hâli olmamak… Tüm bunlar size tanıdık geliyorsa bilin ki, bunun altında trioid problemleri yatıyor olabilir.

Ziyneti Kocbıyık

Tiroid bezinin az çalışmasına ve tiroid hormonlarının az salgılanması sonucu kandaki hormon seviyesinin düştüğüne dikkat çeken Avrasya Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Işık “Bu durumun vücudumuza yansıması ise metabolik yavaşlama şeklinde olur. Metabolizma yavaşladıkça vücudun genel dengesi bozulmaya başlar. Bu bozulmalar yorgunluk, hâlsizlik, isteksizlik, unutkanlık ve konsantrasyon eksikliğe yol açar” dedi. Hipotiroidi olarak adlandırılan bu tiroid bozukluğunu yaşayan kişilerin çevrelerince tembel olarak tarif edildiğini belirten Dr. Işık, “Bunun sebebi aslında hastalıklarıdır. Çünkü iş yapmak istemez, yerinden kalkmakta bile zorlanırlar. Genel ruh hâlleri sürekli yorgun olmalarıdır” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...