Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ateş için zencefil, yorgunluğa papatya

Ateş için zencefil, yorgunluğa papatya

SAĞLIK Haberleri

Bitki çayları kış mevsiminde bağışıklık sistemini güçlü tutmak için sık faydalandığımız içeceklerden. Ancak gerekli faydayı sağlamak için dozunu iyi ayarlamak ve hazırlanmasına dikkat etmek gerekiyor.

Ziyneti Kocabıyık

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Gizem Köse, bağışıklık sistemini güçlendirmede bitki çaylarının önemini anlattı…
Ada çayı: Antimikrobiyal etkisi ile mikroplardan ve bakterilerden koruma özelliği vardır. Hafif yorgunluk belirtisi durumunda hastalıklardan korunma amaçlı adaçayı tüketilmesi  tavsiye edilir.
Kuşburnu: Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde en çok kullanılan iyi bir C vitamini kaynağıdır. Ancak demlenmesi sırasında kayba uğrayabilir. Bu yüzden uzun süreli demleme işlemi uygulanmamalı, mümkün oldukça hızlı bir şekilde bitirilmelidir.
Yasemin ve papatya çayları: Yorgunluk ve halsizlik durumlarında kasların dinlenmesini sağlar. Özellikle kış aylarında günde bir fincan tüketilmesi önerilmektedir. Akşam saatlerinde tüketildiğinde uykunun düzenlenmesine yardımcı olur.
zencefil: Ateşli hastalıklarda vücudun ısınmasını ve terlemesini sağlar. Ayrıca akciğerlerdeki enfeksiyonun vücuttan çıkarılmasında da faydalıdır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...