HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kakao kolon kanseri riskini en aza indiriyor

Düzenleyen: /
Kakao kolon kanseri riskini en aza indiriyor
Kakao, Kolon Kanseri, Bağırsak Kanseri, Haber

SAĞLIK Haberleri

Kakaonun içerisinde antioksidan miktarının fazla olmasından dolayı sağlığımıza birçok faydası bulunmakta… Aynı zamanda son yapılan araştırmalara göre, kakaonun kolon kanseri riskini en aza indirdiği ortaya çıktı.

İlk dört haftanın sonunda, fareler bağırsak kanserinin ilk belirtilerini göstermeye başladılar. Fakat bilim insanları, kakao açısından zengin diyet uygulanan gruptaki farelerde, uygulanmayan gruptaki farelere göre bağırsak kanseri belirtilerinin daha az olduğuna açıkça tanık oldular. Kakao açısından zengin bir diyetin insanlar üzerindeki faydaları ve etkilerine odaklanan daha ileri düzeyde bir çalışmaya ise vakit kaybetmeden başlandı.

Son yapılan araştırmalardan çıkan sonuca göre, düzenli kakao tüketiminin bağırsak kanseri riskini en aza indirdiği ortaya çıktı. Aynı zamanda kakao tüketimi, beyin ve kalp fonksiyonlarını da iyileştirdiği söyleniyor.

 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...