Etkisine inanamayacaksınız... Öyle faydaları var ki...

Düzenleyen:
Etkisine inanamayacaksınız... Öyle faydaları var ki...

SAĞLIK Haberleri

Doğal bir bitkinin insana sağlayabileceği katkıyı birçok kimyasal bir araya gelse de sağlayamaz.

Doğal bir bitkinin insana sağlayabileceği katkıyı birçok kimyasal bir araya gelse de sağlayamaz.

Halk arasında farklı isimlerle tanınan bitki insanların hem ciltleri için hem de saçları için farklı bakım yöntemlerin ile yardımı olmaktadır. İşte şifalı bitkiler arasında ilk sıraya yazabileceğimiz bu bitki ile yapabileceğiniz bakım önerileri...

Aloe Vera bitkisi uzun ve dikenli yaprakları olan bir bitkidir. Bize faydası bulunan bölüm yapraklarıdır. Yaprakları ağaçtan kesildikten sonra içinde bulunan sıvının alınması ile birlikte işimize yarayan kısım olan jel elde edilir. Etkili olması için yaprakların içerisinden çıkarılan jelin en geç 6 saat içerisinde kullanılması gerekmektedir. Daha geç kullanıldığında etkili olmaktadır ancak genelde bu saat aralığında kullanımı tavsiye edilmektedir. Yetiştirilmesi için özel olarak botanik bilgisi gereken bir ağaçtır. İçinde jel bulunmasına rağmen ağacın yetişmesi için çok fazla suya ihtiyaç duyulmamaktadır. Evinizde yetiştirebilirsiniz. Ancak bunun için gerekli bilgilere sahip olmanız gerekiyor. Bunun için bir botanikçiye giderek bitkiyi temin ederek nasıl yetiştireceğinizi öğrenmeniz gerekiyor. Ardından bir sakı içerisinde güneş alan bir konumda rahatça kendi bitkinizi üretebilirsiniz.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...