KOAH’lıya zatürre aşısı

Düzenleyen:
KOAH’lıya  zatürre aşısı

SAĞLIK Haberleri

KOAH’ın akciğeri yaşlandıran bir hastalık olduğunu belirten Türk Toraks Derneği KOAH Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Oğuz Kılınç, KOAH hastalarının mutlaka zatürre aşısı yaptırmaları gerektiğini söyledi.

 KOAH ağırlaştıkça zatürre riskinin arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Kılınç “Zatürreyi  ne kadar iyi tedavi ederseniz edin, akciğer hasarlı olduğu için KOAH hastaları için daha büyük bir hayati tehlike oluşturur” dedi.  Kalp yetmezliği, astım ve bronşit gibi hastalıklarda olduğu gibi, KOAH hastalarının aşı olması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Kılınç “KOAH hastalarının hem zatürre hem de grip aşısını yaptırmaları gerekir. Son iki yıldır kurumlarda, aile sağlığı merkezlerinde KOAH’lı hastalar ya da hiçbir hastalığı olmamasına rağmen 65 yaş üstü kişiler ücretsiz olarak aşılanabiliyor” diye anlattı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...