Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Alzheimer okulu mezun verdi

Düzenleyen:
Alzheimer okulu mezun verdi

SAĞLIK Haberleri

Üsküdar Belediyesinin Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek çağımızın en büyük tehditlerinden biri olarak kabul edilen Alzheimer’la ilgili hasta yakınlarına destek olmak amacıyla düzenlediği ‘Alzheimer Okulu’ ilk mezunlarını verdi.

Hasta yakınları, Valide Sultan gemisiyle Boğaz’da düzenlenen iftar yemeğinde sertifikalarını aldı. Proje kapsamında Almanya’dan Kıbrıs’a, Antalya’dan Trabzon’a annesi, babası, kayınvalidesi ya da bir yakını Alzheimer olan 1.000 kişiye 3 ay boyunca eğitim verildi. Davranış Nörolojisi ve Demans konusunda çalışmalar yürüten Nöroloji Uzmanı Dr. Sevda Sarıkaya tarafından sürdürülen projede hasta yakınlarına Alzheimer’lı hastaya nasıl yaklaşmaları, ani değişimlerde nasıl davranmaları gerektiği ve iletişimde yaşanan problemleri mücadele etme yöntemleri anlatıldı. Dr. Sarıkaya “Bu hastalıkta en büyük sıkıntıyı hasta yakınları çekiyor ve ne yapmaları gerektiğini bilmiyorlar. Bundan sonraki hedefimiz hasta yakınlarının ‘nefes’ almalarını sağlayacak Alzheimer kreşi açmak” dedi. 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...