Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Oruç tutarken ilaç saatlerinizi düzenleyin

Oruç tutarken ilaç saatlerinizi  düzenleyin

SAĞLIK Haberleri

Sürekli ilaç kullanmak zorunda olmakla birlikte ramazan için doktorundan “oruç tutabilir” onayı alan kişilerin ilaç saatlerini aksatmaması gerekiyor.

Tüm ilaçları iftarda aynı saatte ve tek seferde almaya çalışmanın en sık yapılan hatalardan biri olduğunu söyleyen Acıbadem International Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Kerim Çıkım “Bu durumda birbirleriyle etkileşmeleri sebebiyle ilaç etki süreleri değişebileceği için fayda yerine zarar görebilirsiniz. İlaçların kullanım zamanları için, iftar açılınca hemen aç karına az miktarda su ile iftardan sonra tok karına, gece yatmadan, sahur başlangıcı aç karına ve sahur sonunda tok karına ya da yatmadan önce olmak üzere çeşitli kullanım zamanları olduğunu unutmayın. En uygun olanını doktorunuzla birlikte kararlaştırın” diyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...