Sütün içine tuz koyup bekleyin! Çok şaşıracaksınız

Sütün içine tuz koyup bekleyin! Çok şaşıracaksınız

SAĞLIK Haberleri

Elbette en güzeli yiyecek ve içecekleri tazeyken tüketmek ama ne yazık ki bu, her zaman mümkün olmuyor. Bu nedenle besinleri uygun koşullarda saklamak gerekiyor. Peki yiyecek ve içecekleri nasıl koruyabilir, küflenmelerini ve bozulmalarını geciktirebilirsiniz?

Vakumlama yöntemiyle etinizi derin dondurucuda tazeliğini yitirmeden saklayabilirsiniz. İlk olarak kilitli sandviç poşetinin içerisine dondurmak istediğiniz eti koyun. Ancak poşetin ağzını tamamen kapamayın. Bir santimetre kadar, köşe kısmından poşeti açıkta bırakın. Büyük bir kaseye su ilave edin. Poşetteki eti bu suya batırın ve vakumlama yöntemiyle içerideki tüm havanın dışarı çıkmasını sağlayın. Poşetin ağzını tamamen kapayıp buzlukta muhafaza edebilirsiniz.

Çilek belki de en çabuk bozulan, küflenen meyvelerden bir tanesidir. Peki çileklerin uzun süre taze kalması için ne yapmak gerekir? Öncelikle büyük bir kaseye soğuk su dökün. İçerisine 1 çay bardağı kadar sirke ilave edin. Çileklerinizi bu suya batırıp çıkarın. Çilekleriniz sirkeli su sayesinde daha uzun süre taze kalacaktır.

Arta kalan ekmekler, birkaç gün içerisinde küflenebiliyor. Eğer buzdolabına koyarak ekmeğinizin bayatlamasını istemiyorsanız bir dal kereviz sapı tüm işinizi görecektir. Kereviz sapı, ekmeğinizin daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olacaktır.

Kurabiyelerinizi kavanozda muhafaza ettiniz fakat yine de bayatlamalarına engel olamadınız mı? O zaman kavanoza koyduğunuz bir dilim ekmek, kurabiyelerin daha yumuşak kalmalarını sağlayacaktır.

Narin olmaları nedeniyle yeşillikler hemen canlılıklarını yitirir ve yumuşar. Yeşilliklerin yumuşamaması için çok basit bir ipucumuz var. Saklayacağınız yeşilliklerin taze ve çıtır çıtır kalması için havlu kullanabilirsiniz.

Sütünüzün çabucak bozulmaması için çok pratik bir bilgimiz var. Sütünüze serptiğiniz bir tutam tuz, sütün daha uzun süre taze kalmasını sağlayacaktır.

Muzlar bildiğimiz gibi en kolay bozulan meyvelerden biridir. Muzların köklerine streç film sarın. Streç film, meyvelerin daha hızlı olgunlaşmasını sağladığı için muzlar uzun süre taze kalabilir. Dilerseniz uzun süre kalıcı muzlar elde etmek için, birbirinden ayırarak da köklerini streç filmle sarabilirsiniz.

Avokadolar da taze tutulması zor meyvelerden. Avokadolarınızı ikiye ayırarak streç filmle sarabilirsiniz. Bu yöntemle avakadolarınızın oksitlenmeden dolayı kahverengiye dönmesini engellemiş olursunuz.

Kırmızı baharatlarınızı kesinlikle buzdolabında saklamalısınız. Böylelikle renklerini hatta lezzetlerini kaybetmezler. Streç film ve alüminyum folyo oksijen çıkışını engellediği için peynirlerin kurumasına neden olur. Bu yüzden peynirlerinizi yağlı kağıda sararak buzdolabına koyabilirsiniz.

Domateslerinizi olgunlaştıktan sonra tezgaha koyun. Soğuk hava, domateslerin olgunlaşmasını durdurur ve üzerindeki zarı yırtar.

Sütünüzü asla buzdolabının bölmelerine koymamalısınız. Sütü buzdolabı sıcaklığının daha sabit olduğu merkez kısımlara koyarsanız daha verimli bir sonuç elde edebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...