Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

12 kanserin asıl sebebi şişmanlık

12 kanserin  asıl sebebi  şişmanlık

SAĞLIK Haberleri

Dünya Kanser Araştırma Fonu (WCRF) obezite ile mide, ağız ve boğaz, karaciğer, yumurtalık, bağırsak, safra kesesi, böbrek, yemek borusu, pankreas ve rahim kanserleri arasında bir ilişki buldu.

Menopozdan sonra oluşan meme kanseri ve ilerlemiş prostat kanserinin de obeziteyle bağlantılı olabileceği bildirildi. Uzmanlar, yeni yayınladıkları bir raporda obezite ile bağlantılı 12 farklı kanserin önlenmesi için alkolü bırakma ve işlenmiş et tüketimini sınırlama da dahil olmak üzere hayat tarzında bazı değişiklikler yapılmasını tavsiye ediyor.
Viyana’daki Obezite Avrupa Kongresi’nde sunulan “Diyet, Beslenme, Fiziksel Aktivite ve Kanser: Küresel Bir Perspektif” raporunda örgütün kanser önleme önerilerinin “kanseri yenme planı” olarak adlandırılan güncelleştirilmiş bir versiyonu yer aldı. Raporun önerileri: Sağlıklı bir kiloda olmak; egzersiz yapmak; tahıl, sebze, meyve ve fasulye yemek; yüksek kalorili gıdalardan kaçınmak; kırmızı ve işlenmiş et ve şekerle tatlandırılmış içeceklerin tüketimini sınırlamanın yanı sıra alkolü kesmek şeklinde ifade edildi. İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...