Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kemoterapi ihtiyacı her yıl azalıyor

Kemoterapi ihtiyacı her yıl azalıyor

SAĞLIK Haberleri

Kanserde medikal anlamdaki son dönemdeki en önemli gelişmelerin kanser aşıları ve immünoterapi olduğunu vurgulayan Anadolu Sağlık Merkezinden Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Turhal “Özellikle hedefe yönelik tedavi ve immünoterapi alanındaki gelişmeler umut veriyor. Her gün yeni hedefler saptanıyor ve bunlara yönelik tedaviler, ilaçlar geliştiriliyor” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

İmmünoterapinin kemoterapiyi tamamen ortadan kaldırmasa da önemli ölçüde rolünün azalmasına sebep olabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Serdar Turhal “Her yıl kemoterapi ihtiyacı bu tedaviler sayesinde azalıyor. Kemoterapi kanserin büyümesi, gelişmesi ve ilerlemesini durdurucu tedavi usulleri olarak kullanılıyor. Ama immünoterapi ve hedefe yönelik tedavi kullanımı arttıkça kemoterapi daha az kullanılmaya başlandı. Bunlar tümöre özel tedaviler olduğu için sağlıklı hücrelere daha az etkili ve yan etkiler de daha az oluyor” dedi.
Bir diğer gelişmenin de gen tedavisi olduğunun altını çizen Prof. Dr. Turhal, gen tedavileriyle kanseri ortaya çıkaran onkogenin fonksiyonunun engellenebildiğini söyledi. Ayrıca likit biyopsi  tetkikleri sayesinde de kanserin bir yere yerleşip henüz kitle hâline gelmeden kanda dolaşırken, çok küçük boyutlardayken tespit edilebildiğini vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...