HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Sosyal medyadaki sahte hayatlara dikkat!

Sosyal medyadaki sahte hayatlara dikkat!
Sosyal Medya, Haber

SAĞLIK Haberleri

Sosyal medyadaki hayatların gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Psikiyatri Uzmanı Sıtkı Karaca, internet üzerinden yapılan görüşmeler konusunda dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Gelişen teknoloji ile hayatımıza giren sosyal medya platformlarındaki manipülasyonlar ve bilgi kirliliği yüzünden kişisel güvenliğin riske girdiğini vurgulayan Karaca “Yabancı kişilerle yapılan görüşmelerde aktarılan gerçek dışı bilgiler, karşı tarafı etkilemek için gizlenen karakteristik özellikler veya sahte ilgi alanları gibi konular, kullanıcılar için risk teşkil ediyor” dedi. Sosyal medyanın “akıllı kullanılması” gerektiğini ifade eden Dr. Karaca “Günümüzde sosyal medya araçlarından uzak durmak mümkün değil. Mutlaka kendimizi orada ifade edeceğiz ancak başkalarının da yalan beyanda bulunabileceği ihtimalini aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor” dedi. İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...