Tıkandıysa kulağınızı kendiniz temizlemeyin

Düzenleyen:
Tıkandıysa kulağınızı kendiniz temizlemeyin

SAĞLIK Haberleri

Özellikle deniz ya da havuzdan çıktıktan sonra kulak kanalının ıslak kalmasının iltihaba zemin hazırladığını söyleyen Central Hospital’dan Kulak Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Irmak Uçak, “Ayrıca gerekli hijyen şartları sağlanmamış havuz ve denizlerin kullanımı da mantar ve dış kulak enfeksiyonları gibi sağlık problemlerine yol açabilir” dedi.

Kulak tıkanıklığı yüzünden doktora başvuran hastaların, muayeneye gelmeden önce kiri yumuşatmak ve kolay çıkmasını sağlamak amacıyla çeşitli kulak damlaları kullandığını hatırlatan Dr. Uçak, “Kulak muayenesi yapılmadan önce kesinlikle kulak damlası kullanılmamalıdır. Çünkü dış kulak yolu iltihabı nedeniyle kullanılan damlalar, mantar enfeksiyonu olan hastalarda enfeksiyon şiddetini arttırabilirken, kulak kiri için kullanılan yumuşatıcı damlalar ise kulak zarında delik olan hastalarda orta kulağa geçerek enfeksiyona sebep olabilir” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...