Riskli hastaya kasıktan kalp kapağı ameliyatı

Riskli hastaya kasıktan kalp kapağı ameliyatı

SAĞLIK Haberleri

Daha önce 3 defa kalp kapakçığı ameliyatı olan, 76 yaşındaki Meral Yakşi’ye 4'üncü defa kalp ameliyatı olması gerekince farklı bir metot denendi.

Ameliyatı riskli bulunan Yakşi'nin kasık bölgesinden kateterle girilerek, var olan kalp kapakçığının içine yeni kapak yerleştirildi ve açık ameliyatın riskleri ortadan kaldırıldı. Ameliyatı gerçekleştiren Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Aydın Yıldırım, Türkiye'de yaklaşık 10 yıldır uygulanan operasyonun yaklaşık 30 hastaya yapıldığını söyledi. Oyuncu Gülen Karaman'ın annesi, Meral Yakşi, 2 gün sonra taburcu oldu.   

CERRAHİ GİRİŞİM DEĞİL
Operasyonun cerrahi bir girişim olmadığını belirten Prof. Dr. Yıldırım, kateter aracılığıyla yapılan işlemlerin risklerinin cerrahiye göre oldukça düşük olduğunu belirterek "Bunun sebebi hastanın göğsünün açılmaması, akciğerlerinin etkilenmemesi ve ağır anestezi verilmemesidir. Birkaç kez cerrahiye giden hastalarda ölüm oranları yüzde 20 olmasına rağmen kateterle yapılan işlemlerde bu ölüm oranları ve ameliyat sonrası gelişen hastalıklar da hayli düşük orandadır" dedi. DHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...