Üç kişiden birinin tansiyonu yüksek

Üç kişiden birinin tansiyonu yüksek

SAĞLIK Haberleri

Şişmanlık, çok fazla tuz kullanımı ve hareketsiz hayat gibi sebeplerle ortaya çıkan hipertansiyonun toplumda her 3 kişiden birini etkilediğini belirten uzmanlar, özellikle ensede baş ağrısı, baş dönmesi, sürekli hâlsizlik, burun kanaması ve sık idrara çıkma gibi belirtilere karşı uyanık olmak gerektiğini bildiriyorlar.

 Yıllar boyunca hiçbir belirti vermeden devam eden yüksek tansiyonun kalp, böbrek, beyin gibi organlarda hasara da yol açabileceğini söyleyen Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür Sirkeci “Herhangi bir şikâyetiniz olmasa da ayda bir tansiyonunuzu ölçün” dedi.
Hipertansiyon tedavisinde en önemli noktanın yüksek tansiyonun organlar üzerinde oluşturacağı hasarı önlemek olduğunu söyleyen Sirkeci, en önemli hasarın kalp damar sisteminde görüldüğünü ve bunu böbrekler ve sinir sisteminin izlediğini belirtti. Sirkeci şunları söyledi: Tedavinin ilk basamağında tuz tüketimi azaltılmalı. Kilo verme, düzenli beslenme ve uygun egzersizler de bunları takip etmeli. Bu önlemlerin istenilen seviyede yapılması durumunda, kan basıncı yüksekliği ilaçsız kontrol edilebilir ve gerekli görülürse ilaç tedavisi eklenmesi gereken hastalarda ilaçlar daha etkili olabilir. İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...