Bir avuç dut bir dolu sağlık
Düzenleyen:
Zeliha Mangırcıoğlu
SAĞLIK Haberleri
Lezzetli olduğu kadar sağlık için de pek çok faydası bulunan dut, kalp hastalıklarından kansere, bağışıklık sistemi hastalıklarından yüksek kolesterole dek birçok hastalığa karşı koruyucu etki gösterdiğini biliyor muydunuz?
Mevsiminde günde 1 çay bardağı dut tüketerek birçok sağlık probleminin önüne geçilebileceğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Öçal, dutun faydalarını şöyle sıraladı:
İçeriğindeki C vitamini bağışıklığı destekler. İçeriğindeki demir sayesinde, kırmızı kan hücrelerinin oluşumunu artırarak kansızlığa iyi gelir. İçinde bulunan zeaksantin, özellikle gözün retina kısmında oluşabilecek katarakt gibi hastalıklara karşı koruyucudur.