‘Balerin yürüyüşü’ uzun sürdüyse...

‘Balerin yürüyüşü’ uzun sürdüyse...

SAĞLIK Haberleri

Yeni yürüyen bir çocukta, parmak ucunda yürümenin çoğunlukla normal kabul edildiğini söyleyen Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Abdullah Şarlak “Bu durum kısa sürede normale döner. Ancak 2-3 yaşında topuğunun yere basamaması bir problemdir. Bu durumda zaman geçirmeden tendon uzatma ameliyatları yapılmalı ve sebebe yönelik tedavi verilmelidir” dedi.

DÜZ TABANLIK GEÇİCİDİR
Çocuklarda en sık rastlanan ayak probleminin düztabanlık olduğunu belirten Dr. Şarlak, bu durumun ayak taban kavisini yapan kasların güçsüzlüğü ve ayak tabanının yağ dokusu fazlalığı sebebiyle oluştuğunu ifade ederek “Doğal olarak değerlendirilen bu durum bir hastalık değildir ve tedaviye gerek yoktur. Artık bu çocuklara tabanlık vermiyoruz ve genelde çocuk 2-3 yaşına geldiğinde yağ yastığının azalması soncunda tabanları normal görüntüye kavuşuyor” dedi.

İÇE BASMA DÜZELEBİLİR
Bazı bebeklerde içe basmanın görüldüğünü ifade eden Dr. Abdullah Şarlak “Ayakların düz karşıya bakması gerekirken, içeri bakmasıdır. Yürürken ve basarken belirginleşir. 2 yaşa gelince kendiliğinden düzelir. Ayakkabı ve alçı tedavisi gerektirmez. Eğer 7-8 yaşa doğru düzelmez ise tabanlık düşünülebilir” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...