Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kanser hücresini yiyen ilaç üretildi

Düzenleyen:
Kanser hücresini yiyen ilaç üretildi

SAĞLIK Haberleri

Bilim insanları, vücudun kanserli hücreleri “yemesini ve yok etmesini” sağlayan özel bir ilaç üretti. İlaç, histiyosit adlı beyaz kan hücrelerinin etkinliğini artırıyor.

Bağışıklık sistemi, histiyositi, istenmeyen “yabancı işgalci” hücereleri yiyip yok etmek için kullanıyor. Tıp dergisi Nature Biodemical Engineering, ilacın fareler üzerinde yapılan testlerinin, bu tedavi türünün meme ve deri tümörlerine karşı etkili olduğunu gösterdiğini bildirdi. İlacın üretilmesini sağlayan ABD’li bilim insanları, tedaviyi birkaç yıl içinde insanlar üzerinde de denemeye başlayacaklarını söyledi. Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde Dr. Ashish Kulkarni öncülüğünde yapılan çalışmada oluşturulan ilaç ise iki yönlü olarak işliyor. Birincisi, kanser hücrelerinin saklanmasını ve histiyositlere “beni yeme” sinyalinin gönderilmesini durduruyor. İkincisi ise tümörlerin histiyositlere uysal olmalarını söylemesine engel oluyor. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...