Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Doğru zamanda nakil başarıyı artırıyor

Doğru zamanda nakil başarıyı artırıyor

SAĞLIK Haberleri

Tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarında, rahim için haritalama ve nakil için doğru zamanlamayı tespit eden testler anne olma şansını artırıyor.

Tüp bebek başarısızlıklarının dörtte birinde rahim dokusunun embriyoyu kabul etmeye hazır olmadığını gösterdiğini söyleyen Bahçeci Sağlık Grubu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bahçeci “Yeni geliştirilen testlerle rahmin haritası çıkarılıyor ve rahim dokusu son derece detaylı mercek altına alınıyor. Eğer sağlıksız bir durum söz konusu ise uygun hâle getirmek amaçlı tedavi planlaması yaparak başarı oranları ciddi manada artırılıyor” dedi.
Gebelik için sağlıklı bir embriyo kadar uygun bir rahim ortamının da şart olduğunu anlatan Prof. Dr. Bahçeci “Endometriyal Reseptivite Analizi (ERA) adı verilen testle bu çiftlerde embriyonun rahim tarafından kabul edileceği günü belirleyebiliyoruz ve embriyoların rahme nakli kişiye özel planlanarak başarılı bir gebelik sağlayabiliyoruz” dedi.
Testlerde tüp bebek tedavisi öncesinde alınan biyopsiden elde edilen DNA moleküllerinde  rahim içi mikrobiotanın detaylı analizi yapılıyor. Eğer rahim ortamı uygun değilse, destek tedavi ile mikrobiatanın sağlıklı hâle gelmesi sağlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...