30 dakika yürüyüş 3 fincan kahve

30 dakika yürüyüş 3 fincan kahve

SAĞLIK Haberleri

Karaciğer yağlanması bakımından en riskli grubun kilo fazlalığı olan kişiler olduğunu belirten Prof. Dr. Hakan Bozkaya, hastalıktan korunmak için günde 30 dakika tempolu yürüyüş yapılması gerektiğini belirtti. Bozkaya "Günde 3 fincan kahve karaciğer hastalarının tedavi sürecine olumlu faydalar sağlar" dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

"Fazla kilonuz varsa karaciğerinizi kontrol ettirin" Memorial Ankara Hastanesi Gastroenteroloji Bölümünden Prof. Dr. Hakan Bozkaya kalp damar sistemini ve beyin damarlarını tehdit eden karaciğer yağlanmasının, çoğunlukla iyi huylu olsa da tedavi edilmediğinde siroz, karaciğer yetersizliği ve karaciğer kanserine neden olabileceğini söyleyen Prof. Dr. Bozkaya “Korunmak için günde 30 dakika tempolu yürüyüş yapılmalıdır. Ağırlıklı egzersizle beraber kas egzersizleri de yapılabilir. Özellikle Akdeniz tipi diyet tercih edilmelidir. Tekli doymamış yağ asitleri içeren zeytinyağı, balık ve sebze tüketilmelidir. Yağdan, rafine şekerden ve unlu mamullerden kaçınılmalıdır. Karaciğer için en faydalı besinlerin arasında kahve gelmektedir. Günlük kahve tüketimi karaciğer yağlanmasının yanında karaciğer kanserine bile iyi gelir. Kamuoyunda karaciğer yağlanmasına iyi geldiği bilinen enginar ve deve dikeni kahve kadar etkili sonuçlar vermez" dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...