Ağız kokusu olanın kalp krizi riski artıyor

Ağız kokusu olanın kalp krizi riski artıyor

SAĞLIK Haberleri

Ağız ve diş sağlığı söz konusu olduğunda yeterince önemsemediğimiz çürükler, başta kalp hastalıkları olmak üzere böbrek yetmezliği, diyabet ve ülsere davetiye çıkarıyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Çürüyen dişlerin ağız sağlığımızı olduğu kadar, diğer organlarımızı da etkilediğini söyleyen Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu “Dişteki çürüğün ve bunun sonucunda oluşan iltihabın en önemli belirtisi ağız kokusudur. Ağız içindeki tedavi edilmeyen iltihap kalp krizine yol açabilir” dedi.
Bu konudaki araştırmaların diş eti hastalıkları bulunanlarda koroner damar hastalıklarına daha sık rastlanıyor. Ayrıca diş eti hastalığı olan diyabetli bireylerde kan şekerinde kontrol zorlaşmaktadır.  Önemsenmeyen diş çürükleri bunların dışında ciddi hastalıklara sebep olurken yaydığı bakteriler birçok enfeksiyona yol açıyor. Oluşan enfeksiyon, kalp damar hastalıkları, inme, felç, premetüre ve düşük kilo ağırlıklı bebekler, üst solunum yolu enfeksiyonları, diyabet, obezite, böbrek hastalıkları, ve ağız kanserine zemin hazırlıyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...