Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hastanelere ‘sağlık marketi’ geliyor

Hastanelere ‘sağlık marketi’ geliyor

SAĞLIK Haberleri

Hükûmet, özellikle sağlık alanında tüm potansiyellerin değerlendirileceği mükemmeliyet merkezleri kurmak için bütün sağlık kurumlarını en modern tedavi cihazlarıyla donatırken; sağlık hizmetlerinde de reform projeler hayata geçiriyor.

Damla PEKER ANKARA

Sağlık Bakanlığı’nın, sağlık hizmetleri alanında 100 günlük yeni stratejileri belli oldu. Bakanlık, hastanelerin tıbbi cihaz ve sarf malzemeleri için ayrı ayrı ihaleye girmelerini önlemek amacıyla Sağlık Market uygulamasını hayata geçiriyor. Sıklıkla kullanılan hastane malzemelerinin teminini kolaylaştıracak olan bu marketler, hastanelerin acil ihtiyaçlarına hızır gibi yetişecek. Hastaneler bu markete girerek acil ihtiyaç duydukları malzemeleri toplu satın alabilirken; yerlilik oranları da arttırılacak. Bu anlamda, yerli üreticiler desteklenecek.

YERLİLEŞME TEŞVİK EDİLECEK
Diğer taraftan ilaçta ve aşılarda da millîleşme çalışmaları hızlanıyor. Bu kapsamda, Sağlık Bakanlığı, acil ihtiyaç duyulan ve yaygın kullanılan aşıların Türkiye’de üretimi için proje çağrısına çıkacak. Bakanlık, ayrıca ilaçta ve tıbbi cihazda da Türk firmaları için yerlileşmeyi ve millîleşmeyi teşvik edecek bir sistem kuracak. Sistemin detayları önümüzdeki günlerde belli olacak.

OBEZİTE İLE MÜCADELE
Sağlık alanında önemli bir problem olan obezite ile mücadele de hız kazanıyor. Bu kapsamda obezite ameliyatı ölümlerinin azaltılması için Türkiye’de de faaliyete geçen obezite mükemmeliyet merkezlerinin sayısı arttırılacak. İyi donanımlı ve tam teşekküllü bir hastane ile iyi yetişmiş, tecrübeli bir cerrahın bir araya geldiği bu merkezler obez hastalara güvenli ve etkili bir tedavi imkânı sağlayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...