Sağlıklı diye yiyoruz ama...

Sağlıklı diye yiyoruz ama...

SAĞLIK Haberleri

Koku alma duyumuz sahip olduğumuz en hassas duyulardan biridir. İşte nasıl koktuğunuzu etkileyen yiyecekler

DOMATES: İngiliz bilim insanı Charles Stewart, vücudunuzun kötü kokmasının sebeplerinden birinin domates yeme ile bağlantılı olduğunu kanıtladı. Domatesteki terpen ve karotenoid ter kokusunu etkiler. Çalışmalar terpen içeren besinlerin ter kokusunu arttırdığını gösterdi.

SÜT ÜRÜNLERİ: Çoğu insanın laktoza toleransı olmayabiliyor. Bu kişilerde bağırsak tarafından üretilen ve sindirime yardımcı olan laktaz enzimi az üretildiği için süt ürünleri tüketildiğinde anormal gaz üretimi, abdominal distansiyon ve gaz sıkışması görülebiliyor. Vücut, süt ürünlerindeki lösin, izolösin ve valini sindiremezse bu kötü kokulara sebep olabiliyor.

BALIK: Balık yüksek miktarda A vitamini içerir. Bunun yanı sıra, bazı balık türleri yüksek miktarda kolin yani B4 vitamini içerirler. Kolin konsantrasyonu yüksek olan insanlar ''balık kokusu sendromu'' yaşayabilirler.

LAHANA: Brokoli, karnabahar ve lahana birçok oksidasyon geciktirici içerir. Bunun yanı sıra kötü kokuya sebep olabilecek kükürt içerir. Kükürt hoş olmayan kokular yayar ve gaz sıkışmasına sebep olur.

SARIMSAK SOĞAN: Sarımsak ve soğan tüketildiğinde nefesinize ve ter kokunuza etki eder. Hem vücudunuzun hem de ağzınızın güçlü bir koku üretmesine sebep olur.

KUŞKONMAZ: Kuşkonmaz düşük kalorili bir besin olduğundan diyet süreci boyunca en çok tercih edilen sebzelerden biridir. Bunun yanı sıra doğal bir antioksidandır. Ter ve idrar kokusuna etki eden kuşkonmaz bir sindirim sistemi uyarıcısı olan metanetiyol üretir.

KIRMIZI ET: Kırmızı et yüksek miktarda vitamin, demir, fosfor, çinko ve kreatin içerir. Ancak sindirimleri zordur. Bozulmaya başlayan etin tüketimi vücut kokularını etkiler.

TURP: Turp kendi başına güçlü bir kokuya sahiptir. Turpun tüketilmesi, ağızda saatlerce sürecek olan bir kokuya sebep olabilir. Haşlamış turp, hazırlanırken faydalı öğelerinin çoğunu kaybettiği için kokusu agresif olmayabilir.

BEZELYE: Bezelyenin içerdiği protein kolay sindirilemediğinden ötürü bir kısmı bağırsaklara doğru göç ederek gaz miktarını arttırır. Bezelye B, B2, PP, A ve C vitaminleri içerdiğinden yemekten vazgeçmemeniz önemlidir. Olumsuz etkilerinden kurtulmak için 8 saat kadar suda bekletebilirsiniz.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...