Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başkasının kulaklığını kullanmayın

Düzenleyen:
Başkasının kulaklığını  kullanmayın

SAĞLIK Haberleri

Özellikle yaz aylarında sık görülen dış kulak yolu enfeksiyonlarının çoğunlukla havuz ve deniz sonrasında ortaya çıktığını söyleyen Medicana International İstanbul Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bedri Özer, çok farkında olmasak da, günlük hayatta kullandığımız eşyaların da hastalığa yol açtığına dikkat çekti.

 Özellikle telefon kulaklıklarının büyük risk oluşturduğunun altını çizen Prof. Dr. Özer ‘’Kulağınızı kürdan, anahtar, saç tokası, kalem gibi değişik materyallerle kaşımanız ve yaralamanız ortamda yerleşik bakterilerin cilde nüfuz etmesini kolaylaştıracak ve kaçınılmaz şekilde enfeksiyona yol açacaktır. Unutmayın kulağınıza taktığınız telefon kulaklıkları, koruma amaçlı kullandığınız sert plastik kulak tıkaçları hatta işitme cihazınızın silikon kalıbı tekrar tekrar kullanımlarda ya da başkaları ile ortak kullanımlarda benzeri enfeksiyonlara yol açabilir’’ dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...