Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dar pantolon reflü yapıyor

Düzenleyen:
Dar pantolon  reflü yapıyor

SAĞLIK Haberleri

İç Hastalıkları, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, vücudu sıkıca saran, özellikle de mide ve karın bölgesine baskı yapan dar giysilerin başta reflü ve sindirim sistemi bozuklukları olmak üzere birçok hastalığı tetiklediğini söyledi.

Dar kıyafetlerin sebep olduğu olumsuz etkilerin sıcak yaz günlerinde daha da arttığını vurgulayan Prof. Dr. Gümürdülü bu kıyafetlerin reflünün yanı sıra, kan dolaşımını da zorlaştırdığına dikkati çekerek,  Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü “Kan dolaşımının engellenmesi ise sindirim sistemi bozuklukları gibi problemlere yol açabilir. Özellikle kot gibi sert kumaşlar giymek bunu daha da artıyor. Ayrıca dar kıyafetlerden kaynaklanan akciğerler ve karın bölgesinde artan basınç, düzgün nefes almayı engelleyebilir. Zayıf solunum ise beyne oksijen gidişinde sıkıntı oluşturmaktadır” diye konuştu. İHA

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...