Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

D vitamini camdan “süzülmez”

D vitamini camdan  “süzülmez”

SAĞLIK Haberleri

D vitamini eksikliğinin, en çok güneş ışığından yeterince faydalanmayanlarda görüldüğünü söyleyen Okan Üniversitesi Hastanesi Romatoloji Uzmanı Dr. Barış Gündoğdu “Günlük yediklerimizden yeterli D vitamini alabilmek imkânsızdır. Vücudunuzda D vitamini oluşturmanın tek yolu doğrudan güneş ışını ile temas etmektir. Günlük D vitamini ihtiyacını en alt düzeyde karşılayabilmek için en az 10 bardak D vitamini katkısı ile güçlendirilmiş süt içmek gereklidir. Bu ise pratik olarak mümkün değildir” dedi.

Cildin tabii güneş ışığından gelen ultraviyole radyasyonu ile karşılaşması sonucunda D vitamini üretebildiğini ifade eden Dr. Gündoğdu “Güneşin D vitamini üreten, tedavi edici ışınları camdan içeri süzülemezler. Yani evinizde veya arabanızda otururken deride D vitamini üretimi olmaz. Haftada en az 3 defa 5-15 dakika boyunca direkt güneş ışığına kol ve bacakların ya da yüzün, kolların ve ellerin maruz kalması sağlanmalıdır. Bununla birlikte daha esmer tenli insanlar, güneş kremi kullananlar veya yaşlılar güneş ışığına daha uzun süre ihtiyaç duyarlar” diye açıkladı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...