Sınıfın yaramaz çocuğu mu hasta mı?

Düzenleyen:
Sınıfın yaramaz çocuğu mu hasta mı?

SAĞLIK Haberleri

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu’nun (DEHB); dikkatsizlik, aşırı hareketlilik ve dürtüsellikle kendini gösteren nörogelişimsel bir bozukluk olduğunu söyleyen Üsküdar Üniversitesi NP Feneryolu Tıp Merkezi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Başak Ayık, “DEHB, çocuklarda en sık görülen psikiyatrik durumlardan biridir. Belirtileri erken çocukluk döneminde başlasa da en çok okul hayatında belirginleşir” dedi.

Çocuklarda okul öncesi dönemde olan ancak bir şekilde idare edilen bazı problemlerin okul hayatı ile birlikte gün yüzüne çıkabileceğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Ayık “Özellikle sınıf içerisinde oturmakta, sınıf kurallarına uyumda problem yaşama ile kendini gösteren hiperaktivite ve dürtüsel davranışlar okul uyumsuzluğu ile karıştırılmamalı” dedi.
Yrd. Doç. Dr. Ayık, hastalığın belirtilerini “DEHB’li çocuklarda dikkat eksikliği, derse odaklanma ve dikkatin sürdürülmesinde problem, unutkanlık, eşya kaybetme, gürültü, kalabalık gibi dış uyaranlarla dikkatin çabuk dağılması, kendisiyle konuşulurken dinlemiyormuş gibi görünme, dikkatsiz hatalar yapma, ders sırasında konuşma, sınıfta oturmakta güçlük çekme, sürekli yerinden kalkma isteği, sonucunu düşünmeden yapılan hareketler, sabırsızlık ve lafa dalma tipik belirtilerdir” diye açıkladı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...