Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Obeziteyi anla damgalama

Düzenleyen:
Obeziteyi anla damgalama

SAĞLIK Haberleri

Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği (TEMD) ve Türkiye Obezite Araştırma Derneği (TOAD), NovoNordisk firmasının şartsız desteği ile şişman kişilerin toplumda dışlanması ve ön yargılarla mücadele için bir kampanya başlattı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

“HADİ Birlikte” isimli dijital kampanya’nın duyurulması sırasında düzenlenen toplantıda konuşan TEMD Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fahri Bayram “Obezite hastaları, hastalıklarının yanı sıra toplumdaki ön yargılarla da mücadele etmek durumunda kalmaktadır. Peşin fikirler obezleri toplumdan soyutlayarak, durumlarının daha da ağırlaşmasına sebep oluyor” dedi. Siz de obezitenin farkında olup obezite ile yaşayan kişilere destek olmak istiyor, toplum içinde maruz kalabilecekleri tüm olumsuzluklara karşı duruyorsanız www.haditurkiye.com web sitesinden bu kampanyaya katılabilirsiniz.

Rakamlarla obezite

Dünya genelinde obezite oranları erkeklerde yüzde 3,2’den yüzde 10,8’e, kadınlarda ise yüzde 6,4’ten yüzde 14,9’a çıkmış durumda.
Yeni ortaya çıkan Tip 2 Diyabet’in yüzde 65-80’i fazla kilo ve obezite yüzünden.
Avrupa Birliği’nde her yıl 78 bin yeni kanser vakası fazla kiloya bağlanıyor. 
Kiloda yüzde 5-10 azalma, bütün bu hastalıklarda düşüşe sebep oluyor.
Obez kişiler işe alınma, ücret ve terfi açısından toplumsal ayrımcılıkla karşılaşıyorlar. Bir çalışmada doktorların yüzde 50’sinden fazlası obez hastaları daha beceriksiz, itici ve uyumsuz buluyorlar; obez kişilerin ücretleri yüzde 6 oranında daha düşük olabiliyor.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...