HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Grip aşısının tam zamanı

Düzenleyen: /
Grip aşısının tam zamanı
Serhat Ünal, Grip Aşısı, Haber

SAĞLIK Haberleri

Prof. Dr. Serhat Ünal, ekim ayının ikinci yarısında yapılacak grip aşısının mart sonuna kadar koruyacağını söyledi.

Ziyneti Kocabıyık

Türkiye’de grip virüsünün kasım ayı itibariyle yoğun aktivite göstermeye başladığını hatırlatan Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, grip aşısının Ekim ayının ikinci yarısından itibaren yaptırılması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Ünal “Ekimin ikinci yarısında yaptırdığınız aşı, mart ayı sonuna kadar korur” dedi.  Gribin özellikle riskli gruplarda yılda 500 bin kişinin ölümüne sebep olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ünal “Gribin şakası olmaz. 65 yaş üstü, bağışıklık sistemi zayıflamış, kronik akciğer hastalığı ve kronik kalp yetmezliği olanlar, kanser tedavisi görenler, HIV hastaları ve gebelerin mutlaka grip aşısı yaptırması gerekir. Amerika Birleşik Devletleri, kimin aşı yaptırması gerektiği konusundaki kafa karışıklığını önlemek için 6 aylıktan büyük herkesin aşılanması şartını koydu” dedi.
İÇİNDE CIVA YOK YAN ETKİ OLMAZ
Aşı karşıtlarının aşıların içinde cıva ya da ilaçların etkisini artıran madde anlamına gelen “adjuvan”  madde bulunduğu için zararlı olduğu şeklindeki iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Prof. Dr. Ünal “Grip aşıları tek doz kullanımlık olduğu için cıva koymaya gerek yok.  Öte yandan içinde adjuvan da yok. Çünkü aşının içeriğinde antijen denilen ve bağışıklık sistemini destekleyen yeterince madde var. Aşıyla ilgili üçüncü bir iddia ise ‘grip aşısı grip yapıyor’şeklinde. Oysa bu imkânsız. Çünkü aşının içine grip virüsünün kendisi değil, bağışıklık sisteminin virüsü tanıyabilmesi için bir parçası konuyor” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...