HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

6 haftadır süren, hareketle azalan bel ağrısına dikkat!

Düzenleyen: /
6 haftadır süren, hareketle azalan bel ağrısına dikkat!
Bel Ağrısı, Haber

SAĞLIK Haberleri

Bütün dünyada en çok hissedilen ağrının baş ağrısı olduğunu bunu bel ağrısının takip ettiğini belirten Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. İhsan Ertenli, 6 haftadır hiç geçmeyen bel ağrısının ciddi hastalık belirtisi olabileceğini söyledi.

Ziyneti Kocabıyık

Bel ağrısının çoğunlukla mekanik denilen ağır kaldırma, ters hareket yapma, üşütme gibi sebeplerle ortaya çıktığını ve uygun tedavilere cevap verdiğini ifade eden Prof. Dr. Ertenli “Ancak bir bölümü, aort anevrizması, böbrek taşı, hidronefroz (böbrek büyümesi) ya da bazı kanserlerin belirtisidir. Kesin teşhis MR çekerek konulur. Her bel ağrısına MR çekilmesi gerekmez. 6-8 haftadır devam eden, dinlenmeyle hiç geçmeyen, hareketle azalan, geceleri artan bel ağrısı ciddiye alınmalıdır. Ağrı çok şiddetliyse, gece uykudan uyandırıyorsa, 60 yaşın üzerinde ortaya çıkmışsa, sistemik semptomlar dediğimiz, ateş, hâlsizlik, kilo kaybı gibi belirtileri varsa mutlaka ileri tetkik yaptırılmalıdır” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...