HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Sahte estetikçilere sıkı takip

Düzenleyen: /
Sahte estetikçilere sıkı takip
Sağlık Bakanlığı, , Haber

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığı, merdiven altı sağlık uygulaması olarak bilinen izinsiz, yetkisiz, ruhsatsız sağlık hizmeti veren kurum, kuruluş ve kişileri takibe aldı.

Ziyneti Kocabıyık

Ruhsatlandırılmayan kuruluşlarda ve yetki verilmemiş doktor olmayan kişiler tarafından sağlık hizmet sunumuna yönelik olarak tarafından gerçekleştirilen denetimlerde son 5 yılda toplam 328 kapatma cezası uygulandı. Bakanlık, yetkisiz kişi ve kurumlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulundu.

SOSYAL MEDYAYI İNCELİYOR
Sosyal medya ve internet sitelerini düzenli olarak tarayan Bakanlık, merdiven altı hizmet sunan yetkisiz kişileri bu mecralardan tespit etti. Yetkisiz sağlık hizmeti verenlere işledikleri suçun içeriğine göre 1-3 yıl ile 2-5 yıl arasında değişen hapis cezası ve bin gün ila 20 bin güne kadar adli para cezası uygulanabiliyor. 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...