HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Çürük dişi olanlar bu habere dikkat!

Düzenleyen: /
Çürük dişi olanlar bu habere dikkat!
Çürük Diş, Haber

SAĞLIK Haberleri

Çürük veya iltihaplı dişin kalp enfeksiyonuna neden olduğunu biliyor muydunuz? Uzmanlar çürük dişin kalbe zarar verdiği yönünde şaşırtan bir açıklama yaptı.

Diş sağlığına gerekli özen gösterilmediği taktirde çürümesine neden olabilir. Ağrımıyor veya rahatsız etmiyor diye düşünüp tedavi edilmeyen çürük dişin yapılan bir araştırmalar sonucu özellikle doğumsal kalp hastalığı olan çocuklarda ve kalp kapak rahatsızlığı olan erişkinlerde çok daha büyük önem kazanmakta olduğunu açıkladı.

Araştırma sonucunda elde edilen bilgilere göre; çürük dişlere yapılacak olan müdahale sırasında oluşacak bakteriyemi, endokardit adı verilen kalp ve damarların iç yüzeyini örten tabakanın enfeksiyonuna neden olabilir.

Endokardit, uzun süreli hastanede yatarak antibiyotik tedavisi gerektiren ve ölüm riski taşıyan son derece ciddi bir klinik rahatsızlık olduğundan mutlaka diş sağlığına dikkat edilmesi gerektiğine, oluşan çürük dişlerin dolgusu ya da çekimi yapılırken kan dolaşımına karışan enfeksiyon riskine karşı diş tedavileri öncesinde enfeksiyondan koruyucu antibiyotik verilmesi gerektiğini vurguluyor.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...