HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Göz enfeksiyonu salgınına dikkat

Düzenleyen: /
Göz enfeksiyonu salgınına dikkat
Göz Enfeksiyonu, Haber

SAĞLIK Haberleri

Son günlerde birçok kişide görülen ve grip gibi belirti veren bir solunum yolu hastalığının gözleri de etkilediğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Burcu Usta Uslu, “Mevsim geçişlerinde salgınlar hâlinde görülen ve adenoviral göz enfeksiyonu dediğimiz bu hastalık, göz ve solunum sistemini birlikte etkiler. Gözlerde sulanma, yanma, batma gibi belirtiler ile başlayarak hızla tüm vücutta etkisini gösterir. Hafife alınmamalıdır” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Hastalığın göz dışında tüm vücutta seyreden belirtilerinin olduğunu söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi’nden Opr. Dr. Burcu Usta Uslu,“Konjonktivit dediğimiz kızarıklık süreci gözlerde başladığında tüm vücuda yayılarak, yüksek ateş, boğaz ağrısı ve karın sancısı gibi belirtileri ortaya çıkartıyor. Genel kırgınlık hâli gibi belirtiler de göz enfeksiyonuna bağlı seyrederek vücutta ciddi hastalıklar oluşturabilir” ikazında bulundu. Göz enfeksiyonun kolaylıkla bir başkasına bulaşabileceğini de dile getiren Uslu, “Bir kişiye bulaştıktan sonra çevresindeki tüm aile fertleri, yakın temasta yaşadığı ve çalıştığı kişilerin büyük çoğunluğu enfekte olur” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...