HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İşte her gün merdiven çıkmak için 6 sebep

Düzenleyen: /
İşte her gün merdiven çıkmak için 6 sebep
Merdiven Çıkmanın Faydaları, Haberler, Sağlık, Haber

SAĞLIK Haberleri

Spor salonlarına para vermeden, her yerde yapabileceğiniz, kolay ama etkili bir spor mu arıyorsunuz? O zaman merdiven çıkmak tam size göre. Her gün merdiven çıkmanın kilo vermenin yanı sıra sağlığa birçok faydası vardır. İşte her gün merdiven çıkmak için 6 neden…

Bacak ve kalça kaslarınızı geliştirir

Alt vücudunuzun kas kütlesini arttırmak istiyorsanız kardiyoyu bırakın ve merdiven çıkmaya başlayın. Merdiven çıkmak geniş bir hareket çeşitliliğine sahiptir ve tüm vücut ağırlığınızı tek ayakla desteklemenizi sağladığı için bacak ve kalça kaslarınızı çalıştırır. 

Sırt ağrılarınızı azaltır

Araştırmalar merdiven çıkmanın sırt ağrılarını hafiflettiğini gösterir. Merdiven çıkarken sırtınızdaki baskı kalça kaslarına geçerek azalır ve sırt ağrılarınız hafifler. 

Fazla kilolarınızdan kurtulmanızı sağlar

Her gün merdiven çıkmak hem yağ yakar hem de kaslarınızı güçlendirir. Böylece merdiven çıkarak fazla kilolarınızdan kurtulup daha fit gözükebilirsiniz. 

Merdiven çıkmak sizi zorlar

Kolay egzersizler çok iyi sonuçlar vermezler. Yaptığınız egzersizlerden maksimum seviyede yararlanmak istiyorsanız, kendinize meydan okumalısınız. Merdiven çıkmak zorlayıcı bir aktivitedir. Bu yüzden de çabalarınızın sonucunu size verir. 

Vücut ağırlık merkezini dengeler

Merdiven çıkmak vücudunuzu ayakta tutan en önemli iki kası çalıştırır. Bunlar kalça kasları ve sırt kaslarıdır. Merdiven çıkmak bu kasları çalıştırarak vücut ağırlık merkezinizi dengeler.Merdiven çıkmak vücudunuzu ayakta tutan en önemli iki kası çalıştırır. Bunlar kalça kasları ve sırt kaslarıdır. Merdiven çıkmak bu kasları çalıştırarak vücut ağırlık merkezinizi dengeler. 

Kalp sağlığınıza iyi gelir

Merdiven çıkmak kalp atışlarınızı artırır. Bu da kalbinizi güçlendirerek daha sağlıklı olmasını sağlar.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...