Dikkat! Sigara sağır edebilir

Düzenleyen:
Dikkat! Sigara sağır edebilir

SAĞLIK Haberleri

Çok sayıda hastalığın sebebi olan sigaranın, kulak çınlaması ve sağırlığa da yol açabileceğini belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Hüsamettin Olgun, sigaranın içindeki zararlı maddelerden özellikle nikotinin, beyindeki sinir uçlarını tahrip ederken kulaklara da zarar verdiğini söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Nikotinin östaki tüpüne, orta kulak mukozasına ve iç kulağa da zarar verdiğini ifade eden Dr. Olgun “Sigara oksijen alımını olumsuz etkilediği için tüm vücut hücreleri ve DNA zarar görür. Kulak sinirleri ve iç kulakta hasar ortaya çıkar. Çınlama, sağırlık ve baş dönmesi gibi belirtiler de görülür. Bu şikâyetlerle kliniğimize gelen 1.000 hastaya yönelik bir araştırmamızda, bu hastalarımızın yüzde 65’inin hikâyesinde sigara olduğunu belirledik. Kendi içmediği hâlde pasif sigara içimine maruz kalan kişilerde riskin, sigara içmeyen ve dumana maruz kalmayanlara göre 2-3 kat yüksek olduğunu dikkate aldığımızda bu oranın, yüzde 75-80’e ulaştığını gördük” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...