Vitamini hem içinde hem kabuğunda
Düzenleyen:
Zeliha Mangırcıoğlu
SAĞLIK Haberleri
Çin’de ve Doğu Asya’da yaygın olarak tüketilen ve portakala benzediği için “altın portakal” olarak adlandırılan kumkuat meyvesi ülkemizde de popüler olmaya başladı.
ZİYNETİ KOCABIYIK
Limon, portakal, mandalina gibi turunçgiller ailesinden olan kumkuat, gerçek bir sağlık hazinesi. Kabukları ve çekirdekleriyle birlikte yenen kumkuatın faydalarının saymakla bitmeyeceğini söyleyen Avrasya Hastanesi Diyetisyeni Büşra Çengel, “İçeriğinde bol miktarda bulunan C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur, kanı temizleyerek kan dolaşımını kolaylaştırır, damar sertliği ve tıkanıklığını önler, mikrop öldürücü özelliği sayesinde grip, nezle gibi enfeksiyonlara iyi gelir” dedi.