Kolon kanserine genetik test

Kolon kanserine genetik test

SAĞLIK Haberleri

Son yıllarda yaşanan gelişmeler sayesinde kolon kanserinde 5 yıllık sağ kalım oranının yaklaşık yüzde 65-70 seviyesine kadar çıktığını belirten Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Fatih Ağalar, kullanılacak yeni ilaçların belirlenebilmesi için kolon kanserine genetik test yapıldığını söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Genetik testle bilinen gen farklılaşmalarına bakıldığını söyleyen Prof. Dr. Ağalar “Kolon kanserinin alt tiplerine göre hastanın hangi kemoterapiden daha fazla fayda sağlayacağını ortaya koabiliyoruz. Hedefe yönelik ilaçlardan faydalanabilecek tümörlerde sağ kalım oranı daha iyi oluyor” dedi. Bununla birlikte tedavi başarısında doğru evrelemenin de son derece önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ağalar “Evre atladıkça bu tür tümörlerde başarı oranı daha da azalır. Hastanın sağ kalım süresi kısalır, daha problemli bir hâle gelir. Hastayı ilk evrede yakalamak, erken tanı önemli ancak daha da önemlisi evreye uygun planlama yapabilmektir” diye anlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...