Gebelikte bulantı ve kusma normal mi?

Gebelikte bulantı ve kusma normal mi?

SAĞLIK Haberleri

Gebelik belirtilerinden biri de sabah kusmalarıdır. Gebeliktebelirli oranda kusmanın normal olduğunu söyleyen Sivas Medicana Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Özlem Bolayır “Ancak kusma günde 5’ten fazla oluyorsa mutlaka ciddiye alınmalı ve hastaneye yatırılarak tedavi edilmelidir” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Gebelerin yüzde 75’inde bulantı ve kusma görüldüğünü hatırlatan Opr. Dr. Özlem Bolayır, “Sebebi tam olarak bilinmemekle birlikte kalıtımsal olduğu ve değişen hormonların etkisiyle ortaya çıktığı düşünülmektedir. Ancak gebelik sırasında yaşanan bulantı kusmaları sadece gebeliğe bağlı olmayabileceğini unutmamak gerekir. Özellikle 5’inci haftasından önce başlayan ve 12’ici haftasından sonrada aynı şiddetle devam eden bulantı kusmalarda başka bir hastalığının olup olmadığı mutlaka araştırılmalıdır” dedi. Gebelerin yüzde birinde görülen ve gün içinde 5’ten fazla yaşanan kusmanın hastalık tablosu olduğunu hatırlatan Dr. Bolayır “Bulantı ve kusmadan kaynaklı yemek borusunda yırtıklar olabilir. Gebe susuz kalır.  Kilo kaybı ve kas erimesi olur. Susuzluktan kaynaklı diyaliz gerektiren böbrek yetmezliği dahi gelişebilir” şeklinde konuştu. İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...