Reflünün en önemli sebebi şişmanlık

Reflünün en önemli sebebi şişmanlık

SAĞLIK Haberleri

Toplumda her beş kişiden birinde görülen reflünün en sık belirtisinin göğüs yanması ve ağıza acı su gelmesi olduğunu söyleyen Türk Gastroenteroloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Canan Alkım “Mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçması olan reflü, zaman içinde yemek borusunda hasar yaparak şikâyete sebep olur. Bu durum çoğu zaman kalp krizi, akciğer hastalıkları ve boğazdaki iltihaplarla karışabilir” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Türk Gastroenteroloji Derneği tarafından Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenen bilgilendirme toplantısının İstanbul ayağı Bakırköy’de yapıldı. Normalde reflü şikâyetlerinin ayda birkaç defa yaşanabileceğine işaret eden Prof. Dr. Alkım, “Daha sık görülüyorsa bu bir hastalık hâline gelir. Reflü şikayetleri toplumda yaklaşık beş kişiden birinde görülür. Ağız sulanması, boğazda yumru hissi, bulantı ve yutma güçlüğü ise daha seyrek görülen şikâyetlerdir. Mide fıtığı, şişmanlık, sigara ve alkol reflü şikâyetlerini arttırmaktadır” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...