Şeker bağlı ayak kaybına son

Şeker bağlı ayak kaybına son

SAĞLIK Haberleri

Girişimsel Radyoloji Kongresi Danışma Kurulu Başkanı ve ABD Rush Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Bülent Arslan şeker hastalığına bağlı ayak kaybını tedavi edebildiklerini söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Diyabette damar kireçlenmesi sonucu tıkanan damarlardan uç organlara kan gitmediğini ve kangren oluştuğunu söyleyen Girişimsel Radyoloji Kongresi Danışma Kurulu Başkanı ve ABD Rush Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Bülent Arslan “Daha önce ilaçlarla ve diğer yöntemlerde tıkanıklığı temizlemek mümkün değildi. Görüntüleme metotlarının gelişmesi sayesinde tıkalı bacak damarlarına anjiyo yaparak ameliyatsız şekilde girişimsel metotlarla tıkanıklıkları açabiliyoruz. Bu bölgelere kan gitmesi sonucunda diyabetik ayak yaraları daha kolay iyileşiyor ve ayak kesilmeleri yüzde 80 oranında engellenebiliyor” dedi. Kronik damar tıkanıklıklarını açabilecek bir ilaç olmadığını hatırlatan, Girişimsel Radyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Halil Öztürk “Bacak damar tıkanıklıkları 60 yaş üzerindekilerin yüzde 15’ini etkiler. Sigara içenlerde, şeker hastalarında, kronik böbrek yetmezliği olanlarda, kolesterol yüksekliğinde ve yüksek tansiyon hastalarında damar sertliğine bağlı damar tıkanıklıkları daha sık görülür. Girişimsel Radyoloji daralmış veya tıkalı damarların açılması işlemidir’ dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...