Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Griple doğal mücadele

Griple doğal mücadele

SAĞLIK Haberleri

Grip ve nezle vakalarının artış göstermesiyle birlikte bağışıklığı yüksek tutmak için “Ne yiyelim, ne içelim?” sorusunu soranların sayısı arttı. Bildiğimiz bol bol C vitamini içeren yiyecekler tüketmek, dengeli beslenmek, fazla yorulmamak gibi doğal çözümler var.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Memorial  Ataşehir Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Pınar Balcı bu tavsiyelere yenilerini ekledi. İşte griple mücadelenin “doğal reçetesi”…

Bağışıklık sisteminizi su teresi ile güçlendirin
Pazarlarda bol bol bulunan su teresi güçlü bir bakteri düşmanıdır. Bu özelliği ile soğuk algınlığında kullanılabilir. İdrar yollarını temizler. Taze otunda A, D, E vitaminleri ve askorbik asit yani C vitamini mevcuttur. Çok güçlü bir antioksidan olan su teresinin günlük diyete dâhil edilmesi bağışıklık sistemini güçlü tutmak için faydalıdır.

Aşılarınızı ihmal etmeyin
Özellikle 65 yaş üzerinde olan, diyabet, KOAH ve kalp hastalığı bulunan kişilerin enfeksiyonlara yakalanma riski daha fazladır. Bu gruptaki kişilerin her yıl kış gelmeden önce doktorlarına danışarak aşılarını yaptırmaları gerekir. Ayrıca kronik hastalıklarını da dikkate alarak vitamin ve mineral takviyelerinin planlanması bu hasta grubunun kışı daha rahat geçirmesine yardımcı olur.

Somon yerine hamsiyi tercih edin
Omega-3 bağışıklık sistemi üzerinde yüksek etkisi olan takviyelerin başında geliyor. Küçük ve derin su balığı olmayan hamsi, istavrit, sardalya gibi deniz balıkları, marketlerde satılan çiftlik somonlarından çok daha zengin Omega-3 alternatifleridir. Haftada üç dört defa 100-150 gram hamsi tüketmek bağışıklık sistemi üzerinde olumlu sonuçlar elde edilmesini sağlayabilir. Bunun yanında Omega-3 yağ asitlerinden EPA ve DHA desteği günde 2-3 gram olmak üzere alınabilir. Bu takviyeler için mutlaka doktora danışılmalıdır.

Kansızlık için keçiboynuzu
Demir eksikliği bağışıklık sisteminin zayıflamasına sebep olabilir. Sık sık hastalanan, uzun süre iyileşemeyen kişilerde kansızlık veya vitamin eksikliği en önemli sebeplerdendir. Kadınlarda demir eksikliğine bağlı kansızlığa daha sık rastlanmaktadır. Vücuda demir takviyesi yapmak için kırmızı et, baklagiller gibi yiyecekleri bol tüketmek faydalı olabilir. Keçiboynuzu da demir açısından zengin bir besindir.  Keçiboynuzu unu ile yapılmış atıştırmalıklar ya da günlük bir iki  tatlı kaşığı keçiboynuzu özü
tüketilebilir.

Mikropları egzersizle uzak tutun
Uzun dönem düzenli egzersiz yapanların bağışıklık sisteminin daha güçlü olduğu ve daha az enfeksiyona yakalandıklarını gösteren çalışmalar bulunuyor. Kış rehavetine kapılmadan düzenli spor yapmak, doğal aşı etkisi sağlayabilir.

Kuşburnunda limondan beş kat fazla C vitamini var
Ülkemizde her mevsimde bulunması mümkün olan kuşburnunda, limondan beş kat daha fazla C vitamini bulunuyor. Kuşburnu, içerdiği likopen sayesinde de çok güçlü bir antioksidandır. Bağışıklık sisteminin dostu olarak nitelendirilen kuşburnunun katkısız olan ekstresini ya da bitki çayını tüketmek gerekir.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...